Psi su nešto posebno

Psi  posjeduju jača osjetila i tjelesne sposobnosti od čovjeka. Oni imaju jače osjetilo mirisa, te sluh sa višom i nižom frekvencijom nego čovjek.

Njihov sistem cirkulacije krvi omogućava im najjaču aktivnost i izdržljivost. Razvoj našeg Quicker vitalnog i zdravog sistema se temelji na našoj kvalitetno izbalansiranoj ishrani sa najvećim procentom animalnih proteina i specijalnih sastojaka koji zadovaljavaju zdravstvene i nutritivne potrebe.

Quicker vitalan i zdrav sistem Vam nudi bogat spektar klinički dokazanih sastojaka koji pomažu Vašem psu da postigne puni potencijal.

Quicker nudi klinički dokazane sastojke u šest ključnih područija.

Vital healt sistem-Adult standard

Vital healt sistem-High energy.

1. Jak odbrambeni mehanizam

Antioksidansi- Quicker sadrži specijalne nutrijente takozvane antioksidante koji jačaju imunološki sistem vašeg psa. Tu spadaju vitamini A, C i E i posebni spojevi koje nazivamo karatenoidi npr. β-karoten. Antioksidansi su važni jer sprječavaju prerano starenje ćelija i poboljšaju funkciju imuno sistema kada Vaš postane star.

U krvotoku jednog psa cirkuliše milijardu imunoloških ćelija. Za njihovo očuvanje i jačanje imunosistema važnu ulogu igra ishrana. Antioksidansi kao što je vitamin E pomažu prirodni odbrambeni sistem.Ž

1. Koža i krzno

Nutrijenti za kožu i krzno- protein, cink, bakar kao i omega 6 i omega 3 masne kiseline su odlučujuće za zdravu kožu i lijepo krzno koji su vidljivi znakovi zdrave ishrane.

3. Mišići

L-karnitin pomaže za održavanje nemasnih mišića. L-karnitin podržava pretvaranje masti u korisnu energiju za srce, jetru, muskulaturu kostiju i druga tkiva.

4. Optimalna digestija

Dijelovanje probiotika FOS i repičina vlakna u crijevu- (odvojene sličice s odvojenim vlaknima i FOS i bez).

-Pas vari hranu duplo brže nego čovjek

-optimalno uzimanje nutrijenata je posebno važno

5. Jake kosti

Prehrana za pse koji pomaže hrskavici, kostima i vezivnom tkivu, sa dodatnim sastojcima za poboljšanje imunosti.

6. Njega zubi

Dvostruko djelujući sistem njege zuba smanjuje naslage kamenca za vrijeme i poslije obroka

Korak 1- za vrijeme obroka: hrskavi peleti uklanjaju naslage na zubima

Korak 2- poslije obroka specijalni minerali tzv. polifosfati sprječavaju da se naslage koje stvaraju kamenac zadržavaju na zubima.

-istraživanju su pokazala da 80% pasa starosti tri godine i više imaju problema s zubima.

Filozofija:

  • Prirodni sastojci visokog kvaliteta

Quicker daje najbolje iz priode, svi sastojci se svjesno biraju da bi se zadovoljili visokim standardima Quicker kvalitete.

Proizvod ne sadrži vještačke arome i konzervanse tako da je Quicker hrana za pse posebno dobre svarljivosti.

  • Zaštita prirodnih hranjivih vrijednosti

Način proizvodnje Quicker hrane se pokazuje kroz posebno nježnu pripremu. Tako se sačuva visoka hranjivost prirodnih sastojaka koji vašem psu omogućuju ishrana blisku prirodnoj.

  • Optimalna ishrana za vašeg psa

Quicker proizvodi su posebno prilagođeni potrebama vašeg psa uzimajući u obzir posebnu nutritivne potrebe u svakom starosnom dobu.

  • Priroda, koja je vašem psu ukusna

Svi Quicker proizvodi su kombinacija visokokvalitetnih animalnih proteina, najboljih ugljikohidrata i brižno odabranih biljnih sastojaka. Čista priroda obezbjeđuje neuporedivi ukus hrane.

 

Podijeli objavu:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn